CxR amb IAC, COS, CoBas, CNT, CGT Ensenyament, Solidaritat Obrera, SEPEC, SindiLlar, Sindicat de Llogateres, Stop Subcontractació, Marea Pensionista, Papers x Tothom, CUP, Ecologistes en Acció, Procés Constituent, Riders x Drets…Aturem L. Aragonès


Creant Consells Locals per la República

Consell Local per la República d'Horta - Guinardó


Constituents CxR donant suport als CLxR a l’acte de presentació de S. Celoni

S. Celoni


Contra les sentències mobilització


Constituents CxR amb la Plataforma 3 d’Octubre

Plataforma 3 d'Octubre


El Consell per la República accelera la creació de Consells Locals per la República


24 de nov de 2019: Consell local per la República a Llavaneres

Hem celebrat al Casal de Llavaneres l’acte de presentació del Consell per la República a Llavaneres. Som i serem #RepúblicaCatalana !


Mobilitza't

El viatge a l’autodeterminació és llarg i complex. En el trajecte sembla que algunes paraules hagin perdut significat i fermesa. «Unitat», «referèndum», «democràcia», «drets», «justícia». La desorientació i la frustració acumulades per les conseqüències de la repressió són evidents i no cal ni defugir-les ni dramatitzar-les. Són les que són.

Però en el moment en què tot sembla aturat sorgeix un nou impuls. Perquè la gent sempre hi ha estat. No podem desistir en la defensa dels drets individuals i col·lectius, perquè no són només paraules o convencions que sonen bé. Són accions que s’exerceixen dia a dia. I si no s’exercissin, perdrien sentit fins a desaparèixer. Ens hi va tot.

Per tornar a generar esperança cal que ens posem en moviment. El compromís d’homes i dones que durant generacions han exercit i guanyat els seus drets en tantes lluites ens encoratja. Aquest compromís amb el present és el que genera futur. En aquest sentit, la lluita pels drets fonamentals no es pot deixar per a més endavant. És ara que ens interpel·la. I estem a punt.

Ho farem pacíficament, amb serenor i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada. Els nostres ideals defensen les llibertats irrenunciables i persegueixen la justícia social. Ens servim de la lluita noviolenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. Cap violència, però tota la fermesa.

L’autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment col·lectiu i transversal seran les nostres eines. No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem. Conservem una convicció: hi érem, hi som i hi serem. No som una nova organització: som una campanya constant, contínua i inesgotable.

Hi ha resposta. Hi ha estratègia. Comença una nova onada i tu n’ets protagonista.

Tu ets el TSUNAMI.
Canviem l’estat de les coses.

2 de setembre de 2019OMPLIM ESTRASBURG 2 JULIOL 2019

Constituents CxR també vam ser-hi presents a la gran concentració catalana davant del Parlament europeu en recolzament dels nostres parlamentaris europeus votats per més de 2.000.000 de vots i reprimits per l’Estat espanyol com a mostra de com entenen ells i nosaltres la democràcia.


22/2/2019: Acte sobre el Consell per la República i el procés constituent

Acte amb més de 200 persones al Casal de Llavaneres, amb en Lluís Llach explicant en que consisteix el Consell per a la República i la importància d’inscriure’s.

Amb una connexió en directe des de Brussel·les del Conseller Jordi Puig, un missatge de la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie i de membres de CxR com el Jordi Rich i el Josep Lluís Martínez.


8/12/2018: Acte de presentació del Consell per la República a Brussel·les

L’acte de Brussel·les tenia com a objectiu la presentació de l’estructura del Consell per la República.

El format s’ha dividit en dos actes iguals, ja que el teatre no va poder abastar la gent que hi havia. Nosaltres vam poder entrar a la primera de les sessions, en segona fila.

El Consell actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d’eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

Hi eren presents els exiliats a Bèlgica i Escòcia. També hi eren els representants de l’ANC, Elisenda Paluzie, i d’Òmnium, Marcel Mauri, així com de la AMI, Josep Maria Cervera, i molts alcaldes i diputats. No s’ha fet esment de les entitats que n’hi donem suport, ni de les grans ni de les petites. Els actuals màxims representants del PDeCAT i d’ERC també hi eren.

Els discursos de presentació van estar a càrrec de Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig, Quim Torra i Carles Puigdemont. També ha actuat en Lluís Llach i el Valtònyc.

A part del discurs de cloenda d’en Carles Puigdemont, s’ha de destacar tres enfocaments principals:

  • Internacionalització
  • Procés constituent
  • Utilització d’una APP per la participació (molt aviat)

El Consell s’estructura en cinc grans àmbits, amb els seus respectius responsables i consells assessors i recursos per poder executar-se. Els responsables dels àmbits es sotmetran al control de l’assemblea de representants.

  • ÀMBIT POLÍTIC
  • ÀMBIT INTERNACIONAL
  • ÀMBIT JURÍDIC
  • ÀMBIT CULTURAL I DIFUSIÓ
  • ÀMBIT D’ESTUDIS I CONEIXEMENT

CONTACTES FRUIT DEL VIATGE
S’han establert canals de comunicació entre el Consell i CxR relatius al procés constituent, els quals ens podrien permetre ser part activa.
Caldrà explorar també la possibilitat de que CxR s’afegeixi al Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent.

CONCLUSIONS FRUIT DEL VIATGE
Pensem que ha estat un encert participar des del primer moment en el Consell per la República, que pot ser una bona eina per coordinar les accions interiors i exteriors.

Representants CxR: Mar Manzaneque i Josep Lluís Martínez (ambdós del cercle Maresme – Besòs)


15/09/2018: Acte en suport a la Tamara Carrasco a Viladecans

Acte Tamara

El dissabte 15 de setembre de 2018, a les 5 de la tarda, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso de Viladecans tingué lloc l’acte en suport de la Tamara Carrasco, organitzat per l’entitat Constituents per la Ruptura, integrada dins la CUP Crida Constituent.

Els ponents foren Gabriela Serra per la CUP-Crida Constituent, Albano Dante Fachin per Som Alternativa, José Téllez per Guanyem Badalona, Jordi Rich per Procés Constituent i Xavier Vila per Constituents per la Ruptura, apart de la mateixa Tamara Carrasco, membre del CDR de Viladecans.

La fila zero comptava, a més, amb representants de Súmate, Poble Lliure, ERC, Lluita Internacionalista, Partit Pirata i la Intersindical CSC.

El títol de l’acte ‘Com activar el procés constituent’ estava pensat en clau de que, com reconegué després la mateixa Tamara Carrasco, el millor homenatge que se li pot fer es tirar endavant el procés constituent.

Val a dir que tant la Gabriela Serra, com l’Albano Dante, com el José Téllez, feren mans i mànigues per poder estar a Viladecans al costat de la Tamara, i també poder fer front als seus compromisos amb l’Escola d’Estiu de la CUP a Sant Cugat.

Totes les ponències foren molt interessants. Així obrí el foc l’Albano que va fer èmfasi en el procés d’apoderament popular de la societat catalana i també recomanà llegir els estudis de la Comissió parlamentaria per el procés constituent.

Seguí el Xavier Vila de Constituents per la Ruptura, i primer alcalde de la democràcia a Sant Boi per 16 anys, que repassà el paper que poden fer els municipis i els CDR’s en l’activació del procés constituent.

El parlament del José Téllez va ésser vibrant per moments, i molt centrat en donar suport a la Tamara i en fer una crida a tothom a plantar cara al feixisme allà on es trobi.

Seguidament prengué la paraula el Jordi Rich de Procés Constituent que donà una classe dels aspectes claus que s’han de tenir presents per que un procés constituent desemboqui en una constitució que empari a la pràctica les reivindicacions populars.

Després continuà la Gabriela Serra, i el primer que va fer va ésser abraçar-se amb la Tamara, dient-li que aquell era el motiu de fons que l’havia portat a Viladecans. Analitzà el paper de l’esquerra espanyola en la Transició, i indicà que fou contraproduent ja que va voler oblidar quin havia estat el passat del país, i permeté que jutges i militars esdevenguessin demòcrates d’un dia per l’altre sense canvis en les estructures, i que les conseqüències de tot això les estem pagant ara.

Finalment parlà Tamara Carrasco que agraí als ponents i al public en general que s’haguessin reunit a l’Ateneu de Viladecans per donar-li suport, i digué que ella volia una República que mai pogués fer als seus ciutadans el que li havien fet a ella.

Es donà la paraula als assistents, entre els quals, el Xavier Climent llegí un text crític en com s’havien fet les coses fins ara a nivell del partits, i demanant que no és donessin més passos enrere.

Va cloure l’acte, Marcel·lí Reyes, coordinador del Cercle del Baix Llobregat de Constituents per la Ruptura, que donà moltes gràcies als assistents per la seva presència.

Cartell Tamara
Gabriela_Tamara