Altres documents
* Estatuts

 

Vers la lluita del Poble Català per tombar el Règim del 78 un cop han sortit les sentències

Constituents per la Ruptura, com a organització política que participa de la candidatura de la CUP+Per la Ruptura a les Eleccions espanyoles, ens comprometem a ajudar a trobar totes aquelles aliances que obrin tant els fronts populars com les lluites socials que restin obertes o en procés de reivindicació social, per tal de convertir la presó de pobles i classe treballadora, que és la II Restauració Borbònica, en un règim que es desfaci i trenqui les cadenes que barren l’empoderament del precariat, tot fent una crida a l’esquerra d’aquests pobles de l’Estat per l’exigència de les llibertats.Arriba una crisi econòmica, lla de la darrera crisi econòmica capitalista, i no podem permetre major patiment sense haver preparat ja una estratègia de caire nacional i també de classe.

Pel que fa a les mobilitzacions socials de caire resistent d’ocupació de l’espai públic fem unes quantes re exions i propostes:

En primer lloc, que la majoria parlamentaria independentista ofereixi a la CUP Crida Constituent l’entrada a un Govern d’Unitat Nacional, per tal de depurar els caps i comissaris dels Mossos, canviar el Cap Major de la policia catalana i prohibir el material repressiu que les

organitzacions de drets humans així ho recomanin, tot garantint la seguretat dels agents policials.
Així com per que el Govern d’Unitat Nacional apliqui les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional i deixi en evidència el discurs fals i demagògic que s’amaga al darrera de les equidistàncies.

Mentrestant, reclamem que el Govern de la Generalitat faci dimitir de manera immediata al Conseller Buch, així com suspengui els cossos BRIMO i ARRO.

Alhora, apostem políticament per generar una Taula de Diàleg d’entitats civils del país liderades per associacions de pau, per tal d’evitar que la major tensió social porti a un un con icte civil, l’objectiu vertader d’aquest Estat demofòbic, hereter del Règim franquista del 39. Recordem que això és un con icte polític entre el poble de Catalunya i l’Estat espanyol.

També s’hauria de demanar als Comuns, Unides Podem i a d’altres actors civils de l’esquerra sobiranista espanyola que s’uneixin al discurs de que les forces policials d’ocupació i provocació, que han vingut de més i que no acaten les lleis del Parlament català (no usar les pilotes de goma), marxin del país perquè no hi hagi més ferits, ni més persones amb evident perill de mort.

Alhora, reclamem a la gent independentista i la gent que ens veu amb simpatia i entén i comparteix part de les seves reivindicacions que faci Consum estratègic (que no tingui un compte de banc a Caixa Bank, que no estigui associat a Foment del Treball, que no pagui factura a Movistar, etc.), ja

que la economia és el que mou la política global i el consum és encara més potent que el nostre vot.

A la gent en general, que sigui conscient de les seves forces i de la seva salut quan hagi d’anar a una o a una altre convocatòria. Sempre pensant en no quedar-nos al sofà. Cal que ens cuidem.

I també cal empatitzar amb els que no entendran les nostres accions de desobediència civil, de resistència civil, i ns i tot quan un s’hi veu abocat, d’autodefensa.

La mobilització es reforçarà a llarg termini si no manca una estratègia per sumar-hi aliances, així com cal sumar un nombre de mesures socials concretes per no fer defallir la gent.

17/10/2019

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Amb el Consell per la REpública Catalana

Organitzem-nos!

El comunicat de 14 de setembre del Govern del Consell per la República Catalana, en endavant Consell de Govern, representa un canvi respecte a l’actitud anterior, tot agafant les regnes de la iniciativa política que fins Pedralbes havia portat el Govern de la Generalitat. Davant d’una presumible inhabilitació del President Torra (encara que la inhabilitació real després de tots els recursos possibles no es doni fins la tardor del 2020) el Consell de Govern s’avança amb tres propostes importants:

  1. Pren la iniciativa d’una possible negociació amb el govern de l’Estat, amb la condició d’intermediació internacional.
  2. Crida a la mobilització per implantar la República.
  3. S’avança a declarar unes possibles eleccions al Parlament de Catalunya com a refrendàries.

Tot plegat sembla posar pressió a l’Estat espanyol davant la presumible resposta a la sentència, i en els començaments del nou cicle de crisi econòmica, que posarà en els propers mesos l’economia espanyola a les portes d’una intervenció que podria ser no només econòmica sinó també política, seguint els exemples passats de Grècia i Itàlia.

En el terreny interior, tot indica que el Consell de Govern dóna per finalitzada l’actual legislatura a mig termini, per dos motius. Un per la possibilitat d’absència de pressupostos que podria portar de la mà un adelantament electoral. L’altre, abans d’un any, per la pressumible inhabilitació del President Torra. D’alguna manera, el Consell de Govern es propossa liderar políticament el Principat, en un escenari de buit de poder a curt o a mitjà termini. L’aparició a començaments de l’any vinent de la nova eina anomenada IdentiCat facilitaria la gestió interna i potser la del propi Consell si tenim en compte que l’adcripció a l’IdentiCat serà personal i voluntària.

En el terreny exterior, la principal tasca, fins ara, del Consell de Govern, la internacionalització del conflicte, agafa més sentit que mai, ja que es situa en posició d’interlocutor amb l’Estat espanyol de la mà intermediària internacional. Tot fa pensar que aquesta intermediació podria estar pactada amb agents exteriors, i esperem que aquesta vegada hi sigui de debò, del contrari seria un altre brindis al sol.

Constituents saludem la iniciativa i entenem les tres propostes. Ens enfoquem en la segona, la implantació de la República catalana, comprenem la necessitat de negociació internacional la qual només es durà a terme en el context d’un fort embat alliberador per part de la mobilització popular i, si s’escau, podríem estar d’acord en la caracterització de referendàries de properes eleccions al Parlament, si encara són autonòmiques.

Assumim la necessitat de l’impuls d’accions de desobediència civil que s’escaiguin dins del marc de la lluita noviolenta massiva, les opcions unitàries en presència per tal d’organitzar el poble, com ara el Consell per la República Catalana i els Consells locals de la República, així com continuem impulsant les propostes de la Taula per al Procés Constituent dins del marc dels debats organitzats per les Enteses territorials del Debat Constituent. En definitiva, impulsem les noves institucions republicanes.

Fem una crida a les Entitats més actives, als CDR‘s i a la població republicana en general per tal que estiguin a l’alçada dels moments polítics que s’acosten i s’integrin i coordinin al voltant del Consell per la República Catalana. Sumem forces de cara a les accions unitàries que s’enfrontin a una sentència condemnatòria, i fem d’aquest nou embat democràtic la fi del règim del 78 a la nostra terra.

EN DEFENSA DE TOTES LES LLIBERTATS, VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!

21/09/2019

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Convocatòria del 2 de juliol a Estrasburg

Constituents per la Ruptura (CxR), com a entitat adherida al Consell per la República, també hi serà el dia 2 de juliol en la mobilització davant de la seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

Volem afegir-nos a aquesta crida del Consell per la República, en la defensa dels drets polítics i civils, contra la repressió que practica l’Estat espanyol i a favor de la mobilització permanent per la República catalana.

Fem costat al Consell per la República per tal que l’Estat espanyol alliberi els presos polítics i que el Parlament Europeu no permeti l’exclusió dels 3 eurodiputats catalans (exiliats o presos), que a més comporta una vulneració flagrant del dret de representació política.

El passat 26 de maig els catalans escolliren per primera vegada des del 1-Oct els nostres representants al Parlament europeu. I, ara, no podem permetre que la degradació democràtica de l’Estat espanyol contamini Europa.

Fem extensiva la nostra solidaritat, no només als presos, exiliats i represaliats que la majoria dels catalans coneixen, sinó també als estudiants jutjats per reclamar una rebaixa de les taxes universitàries, als companys del CDR denunciats per la Generalitat per una protesta davant del Parlament a favor de la investidura de Puigdemont, i a tants i tants d’altres exemples de represaliats per la deriva antidemocràtica que s’està vivint darrerament.

01/07/2019

 


Pacte municipal de Barcelona en Comú i PSC

Constituents per la Ruptura (CxR) vol mostrar el seu total rebuig al pacte de Barcelona en Comú amb els partits del Bloc 155, PSC i el grup de Manuel Valls.

Molts ciutadans d’esquerra de Barcelona havien considerat la formació de l’Ada Colau com un actor polític dins de l’esquerra transformadora o rupturista. Des de CxR volem manifestar que aquest “tot s’hi val” per a mantenir l’alcaldia és impropi d’una força que es declari rupturista i realment d’esquerres.

Un cop materialitzat el viratge a la dreta d’aquesta formació, que ha tranquil·litzat les elits de Barcelona representades pels partits del Bloc del 155, Barcelona en Comú se situa objectivament al costat dels partidaris del Règim del 78, utilitzant tàctiques de la vella política.

Aquest viratge obliga a les forces rupturistes i anticapitalistes que lluitem contra el Règim del 78 a fer una crida als votants d’aquest espai que vulguin realment treballar per polítiques transformadores a sumar-se a la lluita per la República catalana. Només des de principis sòlids d’esquerra i anticapitalistes, i des de la radicalitat democràtica, podrem construir alternatives per a les classes populars de Barcelona i de Catalunya.

16/06/2019

 


Eleccions europees

El proper dia 26 de maig els catalans escollirem per primera vegada des del 1-Oct els nostres representants al Parlament europeu. Si bé la brutalitat policial d’aquell dia va provocar un gran impacte i indignació a tot el món, les dinàmiques polítiques dels estats van neutralitzar ràpidament aquest atac als drets humans i als drets nacionals de Catalunya i van obrir pas a una hostilitat oberta d’alguns estats europeus o, en el millor dels casos, a una indiferència culpable.

El govern a l’exili, amb el nostre president legítim Carles Puigdemont al capdavant, ha realitzat durant tot aquest temps una valuosa tasca d’internacionalització del conflicte català. Des de Waterloo, els nostres representants a l’exili han demostrat la importància d’aquest factor que afebleix l’Estat espanyol i el situa davant del mirall dels estats amb molt baixa qualitat democràtica.

Constituents

Constituents per la Ruptura (CxR) creiem que ara toca donar tot el nostre suport als mateixos que han aconseguit mantenir viva, a nivell internacional, la lluita per l’autodeterminació de Catalunya, amb constància i determinació. Considerem enormement lloable que el president Puigdemont oferís el vicepresident Oriol Junqueras encapçalar una llista de país, amb ell mateix com a número dos de la candidatura i seguit per l’Anna Gabriel. Aquest fracàs d’una candidatura unitària a les eleccions europees no pot obviar que hi ha una llista que reuneix els requisits per ser considerada candidatura de país, i aquesta és la del nostre president Carles Puigdemont.

Aquestes eleccions no van de partits, ni tan sols d’una confrontació ideològica esquerra-dreta. Aquestes eleccions van de democràcia, de drets civils, de lluita antifeixista i del dret a l’autodeterminació de Catalunya i de totes les nacions sense estat.

És per això que des de CxR no només donem suport a la llista d’en Carles Puigdemont sinó que fem una crida a votar massivament la candidatura JxCat – Lliures per Europa amb l’objectiu que tant el president com els consellers exiliats Antoni Comín i Clara Ponsatí obtinguin l’acta de diputats del Parlament europeu i puguin continuar la lluita des d’aquesta important plataforma.

02/05/2019


Properes eleccions estatals

Històricament des de la Transició s’ha donat, durant bastants anys, el cas de que a les eleccions al Parlament CiU aconseguia la majoria i a les estatals era el PSOE la primera força. Això era degut a que molta gent catalanista no votava a les eleccions espanyoles, s’abstenia, i a molta gent unionista no li interessava les eleccions catalanes i s’abstenia. D’aquesta manera cadascú mantenia la seva parcel·la de poder, però per sort aquest bipartidisme s’ha acabat.

Ara tenim una societat catalana molt activa políticament i amb tota la seva diversitat ideològica i un gran pes de l’esquerra en general i majoritàriament pel dret a decidir o sigui pel dret a l’autodeterminació.

Possiblement quan Rajoy va convocar eleccions a Catalunya per la seva aplicació sui generis de l’article 155 al desembre de 2017 ho feia pensant que la CUP i altra gent combativa prendria una posició abstencionista, qualificant-ho com a farsa, i així aconseguir que l’Arrimadas fos la nova Presidenta de la Generalitat en liquidació. Sorpresa!! Es va trobar amb un potent cop de puny de majoria absoluta independentista.

Això ha agreujat la crisi del règim. Rajoy no se’n va sortir i Sánchez també ha patit que la majoria catalana pel dret d’autodeterminació no és cap soufflé a punt de desinflar-se.

Pedro Sánchez ha convocat eleccions a les Corts espanyoles a l’abril de 2019 pensant que era el millor moment per a ell, pensant superar encara que sigui per poc al PP i que no hi haurien canvis significatius en la resta.

Les enquestes dibuixen un panorama similar:

  • PSOE puja lleugerament, mantenint-se com a 1r amb poca diferència
  • PP baixa lleugerament, mantenint-se com a 2n amb poca diferència
  • C’s canvis poc significatius, però pujaria a 3a força
  • U-Podemos molt dèbil cau de 3r a 4t
  • Possible entrada dels feixistes de Vox
  • Esperen pocs canvis de catalans, bascos, canaris…

També plantegen la possibilitat que el tripartit ultra arribi a la majoria o casi, que PSOE amb Podemos no sumen prou i una altra possibilitat (desitjada per l’Ibex35) seria PSOE-C’s que podrien aproximar-se a l’absoluta.

El que no tenen en compte és la possibilitat que els 2 milions tres-cents mil votants de l’1-Oct, del 9N, de les eleccions del 21D no es quedin a casa i votin, sense excepcions, a candidatures que estiguin clarament pel dret d’autodeterminació. Si aquests 2 milions llargs voten candidatures que no siguin PSOE, PP, C’s o Podem o similar, la representació catalana autodeterminista no es quedaria amb els 17 d’ERC i PDeCAT (1.100.000 vots) sinó que seria de 30 o + escons (+ de 2 milions), la qual cosa faria perillar les majories del trifatxo o de PSOE-C’s.

No podem consentir que, com les eleccions anteriors, el PP o C’s treguin per restes 1 diputat més a Lleida o a Tarragona. Ni un. Hem d’anar a per totes, si els 2 milions 300 mil que vam votar al referèndum votem candidatures clarament favorables al dret a l’autodeterminació li anem restant diputats als pro 155 i impedint-los fer majories entre ells.

No podem consentir un gobierno trifacho o similar que apliquin un 155 perpetu durant dècades, amb TV3 tancada (com van fer al País Valencià), mossos dissolts i substituïts per la Guardia Civil i el català marginat a les escoles i arreu.

No hem arribat fins aquí per acabar militaritzats i espanyolitzats, només depèn de nosaltres. Sobretot ara que els Comuns (1a força a les anteriors eleccions) s’estan debilitant cada cop més per la seva indefinició.

La nostra idea era construir una forta candidatura amb el màxim de l’esquerra rupturista, a partir de la CUP–Crida Constituent fins a fer pinya amb tots els autodeterministes que s’estan desmarcant dels Comuns (Albano, Alamany, Nuet…). Amb un bona capçalera de llista tipus David Fernández, Anna Gabriel o algú independent i contundent. O sigui una potent candidatura per cobrir l’espai de votants que no veuen clar votar Junts x Cat o ERC però no volen regalar espai als del 155. Ara, amb la decisió de la CUP de no participar ens ho deixa més difícil però encara estem a temps de construir alguna alternativa. Està en les nostres mans

Fem una crida a Poble Lliure, Som Alternativa, Procés Constituent, Partit Pirata i qualsevol partit, entitat, personalitat que comparteixi les ganes de bloquejar la governança a l’Estat espanyol fins que no acceptin a desbloquejar el dret d’autodeterminació, llibertat presos polítics i exiliats… a construir plegats un Front Ampli Republicà.

09/03/2019